štvrtok 28. júla 2016

Deti a financie podľa Roberta T. Kiyosakiho

 

 

 

Skoro každý rodič povedal svojmu dieťaťu dobre sa uč a budeš mať dobré zamestnanie

 

 

Predávame deťom strach, že keď sa nebudú dobre učiť, budú tvrdo pracovať a mať málo peňazí. Priznajme si, že nie všetci „jednotkári“ sa majú dobre. V dnešnej dobe si môžete nájsť prácu, alebo môže podnikať.

K tomu, aby uspel a mal finančnú slobodu, nepotrebuje červený diplom, ale odvahu, vytrvalosť, sebavedomie, dôslednosť, pozitívne myslieť a tiež rozvíjať mnohé zručnosti (komunikačné schopnosti, tvorivosť, efektivitu a pod.).
Vzdelanie je dôležité, dobré,  ale nie je to jediné, čo človeku prinesie financie. Keď ide o peniaze, mnohí rodičia posilňujú v dieťaťu strach, na miesto toho, aby peniaze spojovali so zábavou a vzrušením.
Dobrý prospech v škole nikomu nezaručuje úspech v skutočnom živote. Sú na svete mnohí vynikajúci študenti, ale v skutočnom živote prepadajú.  Nevedia sa presadiť a naučené veci vedia málokedy zapracovať do praxe. Preto nepodceňujte svoje deti, ak nenosia samé jednotky".  (Zdroj: http://najmama.aktuality.sk/clanok/242671/ako-naucit-deti-narabat-s-peniazmi-i-financnej-gramotnosti-podla-roberta-t-kiyosakiho/)

Pokračovanie článku TU
                 

Chcete vedieť viac o výchove vaších ratolestí?

Naštivte stránku www.annahvizdakova.sk   kúpte si 

od autorky článku Ing. Anna Hvizdákova

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára