streda 4. januára 2017

Návod na novoročné predsavzatia vo výchove. Aby nám aj vydržali a nezostali len na teoretickej úrovni.

Je tu nový rok a s ním spojené novoročné predsavzatia. Stále veľké množstvo ľudí si dáva novoročné predsavzatia a množstvo ľudí sa ich vzdá skôr, ako prejde jeden mesiac. 



Aj my, mamičky, si dávame predsavzatia: už nebudem na deti kričať, budem viac času tráviť so svojimi deťmi, odteraz budem ovládať svoje emócie, začnem efektívne komunikovať a riešiť konflikty, začnem sa venovať aj sebe, budem lepšou mamou a manželkou.




Aké ste si dali vy?

Chcete, aby vám novoročné predsavzatie vydržalo? Predsavzatie je v podstate rozhodnutie, že chcem niečo inak.
S nami ľuďmi je to väčšinou tak, ako povedala Erich Maria Remarque: „Človek je veľký vo svojich predsavzatiach, ale slabý v ich uskutočnení.“ Prečo to tak je?
Poďme sa spolu pozrieť, čo sa skrýva za tým, že predsavzatie nevydrží a my sa vrátime do starých koľají, alebo čo nám predsavzatie pomôže udržať:





Presvedčenie musí vychádzať z nášho vnútra 

Chcem s deťmi tráviť viac času, pretože o chvíľu vyrastú a ten čas nikdy nevrátim späť. Chcem sa s nimi smiať, chcem s deťmi prekonávať prekážky a užívať si radosti, aj starosti každodenného života.(Zdroj:http://najmama.aktuality.sk/clanok/247388/novorocne-predsavzatia-aj-vo-vychove-deti-ako-na-ne-spravne/)



Pokračovanie TU



 

 Ako vychovávať správne a nemusieť si dávať každý rok nove predsavzatia nájdete v e-booku od autorky článku na www.annahvizdakova.sk

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára